Her er Halds hoved

Topmenu

Hele Halds bibliotek

Hvad er et forfatter- og oversættercenter uden bøger … og uden et bibliotek?

Biblioteket på Hald ligger på 1. sal i Hovedbygningen, men da bøgerne kæmper om pladsen, har de også indtaget nogle reoler på et par værelser og adskillige hylder i Kapellejligheden.

Vi ser frem til meget mere rum og lys med en kommende placering i ”Tårnet” (jf. http://www.haldhovedgaard.dk/udvalgte.asp?id=46 og http://www.haldhovedgaard.dk/udvalgte.asp?id=55.

I Biblioteket står primært ordbøger og opslagsværker indenfor alle emner med hovedvægt på litteratur. På værelserne står der ud over en del lyrik og skønlitteratur.

Biblioteket er forbeholdt forfattere, oversættere, illustratorer og hvem der i øvrigt har søgt arbejdsophold på Hald, ligesom kursister naturligvis er velkommen til at fordybe sig.

Bøgerne er overvejende gaver fra litterære selskaber, forfattere, forlag og Viborg Bibliotekerne m. m. fl.

Har du som kommende gæst brug for at vide om en bestemt bog er at finde i Halds bibliotek, er du meget velkommen til at kontakte os.

I Pejsestuen står bogskabet med ”Haldskrevne bøger”.

Alle, der har været på arbejdsophold på Hald, sender ved udgivelsen af dén bog, det blev til, bogen til Hald således, at andre, der gæster huset altid kan se hvad, et arbejdsophold har givet ro og inspiration til.

Den samling er vi på Hald ekstra stolte af!

Se hvilke bøger der er skrevet, illustreret eller oversat på Hald her.