Bøger på Hald

Hvornår:
26. maj 2018 kl. 10:00 – 15:00
2018-05-26T10:00:00+02:00
2018-05-26T15:00:00+02:00
Hvor:
Hald Hovedgaard
Ravnsbjergvej 76
8800 Viborg
Pris:
Gratis

 

Bogloppemarked, åbent hus med café, tema: skriv selv! og oplæsning med bl.a. forfatteren Pia Juul

Kom og vær med til at holde gang i Danmarks (måske) største bogloppemarked en dejlig lørdag i maj!

Bogsælgere (amatører eller professionelle) kan gratis sælge ud af nye eller brugte bøger på plænen nord for Hovedbygningen på Hald Hovedgaard.

Opstilling af pavilloner, telte, trailere eller borde sker i øvrigt efter først-til-mølle-princippet, og det er ikke muligt at reservere plads på forhånd; der er plads nok, og der skal nok blive plads til alle.

Har du kun et par kasser bøger med, kan du reservere en plads (ca. 1 m) ved det lange fællesbord, som er opstillet: skriv til mail@haldhovedgaard.dk og book en plads.

I Hovedbygning er der åbent hus kl. 10-15 og salg af kaffe/te og kage, samt sandwiches og drikkevarer.

I Hovedbygningen vil der blive sat fokus på skrivning, ligesom der vil være bogpræsentation og oplæsning.

Program:
Kl. 10 – 15: Bogloppemarked (på plænen foran Hovedbygningen)
Bogkræmmerne er på plads, og bogjagten kan begynde.

Kl. 11 – 12: Gorm Bull: To nye bogudgivelser og et par sange (Riddersalen)
Grethe Bull Sarning: Den Richard jeg kendte (Sniksnak, 2018) og Mit liv er alles – Morten Nielsen med tidens stemmer (Forlaget Fredag, 2018).
Den første bog er om Gorms mors samarbejde med kunstneren Richard Winther, og den anden er en bog og cd om digteren Morten Nielsen med kommentarer af bl.a. Benny Andersen, Troels Kløvedal og Peter Laugesen. Gorm læser op fra begge bøger, som også kan købes, og spiller et par sange.

Kl. 11 – 12: Skriv selv – indlevering af tekstprøve (Tårnbiblioteket)
Indlever en tekstprøve (1-2 A4 ark) fra dit manuskript og få redaktionel feedback fra lederen af Viborg kulturskole, forfatter Lene Rikke Bresson

Kl. 11 – 13: Seebergs have (udenfor)
Forfatter Gerd Laugesen fremviser bogplantekasser fra projektet ”Seebergs have” og fortælle om projektet.

Kl. 12 – 13: Afgangsevent for Write Club 17/18 (Riddersalen)
Write Club er en skriveklub for Viborg Gymnasium og HFs bedste og mest kreative skribenter. Via en optagelsesprocedure med udgangspunkt i motiverede ansøgninger bliver udvalgte elever en del af skolens skriveelite. Til møderne kommenterer og udfordrer medlemmer åbent og ærligt hinandens skriftlige produktioner, og mens denne løbende kreative ilddåb kræver tillid og stiller krav til medlemmernes tekstarbejde, så udvikler den samtidig medlemmernes skriftlige egenskaber og giver en tiltro til egne evner.
Afgangseventet er toppen af kransekagen for Write Club, for her skal medlemmerne for første gang – i fuld offentlighed – præsentere og læse op af noget af det materiale, de har skabt gennem året.

Kl. 13.30: Oplæsning Pia Juul (Riddersalen)
Forfatter Pia Juul læser op fra sine seneste bøger, digtsamlingen Forbi (Asger Schnacks Forlag, 2018) og essaysamlingen Asterisk (Asger Schnacks Forlag, 2018).

Kl. 14 – 15: Skriv selv – redaktionel feedback (Tårnbiblioteket)
Lederen af Viborg kulturskole, forfatter Lene Rikke Bresson, giver redaktionel feedback på de tekstprøver, der er indleveret mellem kl. 11-12.