Her er Halds hoved

det andet
NÆSTE REFUGIE-PERIODE I HOVEDBYGNINGEN
Fra 05-06-2017 til 12-06-2017

NÆSTE ARRANGEMENT PÅ HALD
Der er for tiden ikke nogle arrangementer i kalenderen!

SIDSTE NYT:
Halvt om Hald


SIDSTE PRESSEKLIP:
Søndagsgæsten: Peter Q. Rannes

SENESTE
HALDSKREVET BOG
Schmidt / Olsen (Margrethe Schmidt og Mette Egelund Olsen): Refugium
SENESTE POLAROID

Det Danske Forfatter-
og Oversættercenter

Hald Hovedgaard
Ravnsbjergvej 76
DK-8800 Viborg
86 63 84 10
mail@haldhovedgaard.dk

Topmenu

Haldskrevne bøger
16-10-2006
Et sted her på hjemmesiden her kan man finde en liste over Haldskrevne bøger ( -->'Det sker' -->'Haldskrevne bøger'). Det giver måske sig selv, men Haldskrevne bøger er bøger som forfattere, oversættere og illustratorer har arbejdet på i forbindelse med et arbejdsophold her på Hald og som de har ’pligtafleveret’ til Hald.

Der følger nemlig to forpligtelser med et arbejdsophold på Hald: 1) man skal skrive en kort rapport om opholdet, og 2) man skal sende os bog, man arbejder på, når den udkommer.

Det er ingen hemmelighed, at når landposten har bøger med til Hald, bliver vi glade her.

Det er sådan, det skal være.
Forfattere, oversættere og illustratorer kommer her og arbejder. I deres ansøgning til Hald har de beskrevet projektet, de skal arbejde med på Hald. Mens de er her, hører vi måske lidt om, hvordan arbejdet skrider frem. Nogle fortæller gerne, andre holder skriveprojektet tæt ind til kroppen – som om bare et enkelt ord om det, vil skade det, der skrives på, eller skriveenergien.

En dag kommer der så en bog med posten. En Haldskrevet bog til, dejligt. - Så virker Hald, kan vi sige til hinanden. Bogen bliver vent og drejet i hånden. Har forfatteren mon nævnt Hald i kolofonen? Det sker nogle gange og så er det fint. Andre gange sker det ikke og så er det også ok. Der er ingen forpligtelser om det. Så går bogen ind til Halds bibliotekar, Gitte Fangel, så den kan blive registreret i Halds bibliotek, og lagt på listen over Haldskrevne bøger. Sidste station for bogen er skabet i Pejsstuen, hvor de Haldskrevne bøger står.

I dag er sådan en dag.
Der kom to bøger (det er efterår - bogsæsonen er gået i gang). Mads Nygaards Kravl (Politikens Forlag, 2006) og Jette Varmers Elskede Peter – glimt af Anne Franks liv (Vadis, 2006). Nu kan vi, ligesom forfatterne, vente spændt på, at de blive anmeldt og på at de kommer i cirkulation og blive læst af læsere. Så er cirklen sluttet. En bog til er føjet til litteraturen.

Se alle forsider her.

Det Danske Forfatter- og Oversættercenter er en selvejende institution, der med støtte fra Viborg Kommune og Kulturministeriet (via Kunststyrelsen), driver Hald Hovedgaard, som en litteratur- og kulturinstitution. Som det kan læses på siderne her. tilbyder Hald Hovedgaard forfattere, oversættere m.fl. gratis arbejdshold på Hald, men Hald er også et anderledes kursuscenter og arrangør af litterære og kulturelle begivenheder.