Her er Halds hoved

det andet
NÆSTE REFUGIE-PERIODE I HOVEDBYGNINGEN
Fra 05-06-2017 til 12-06-2017

NÆSTE ARRANGEMENT PÅ HALD
Der er for tiden ikke nogle arrangementer i kalenderen!

SIDSTE NYT:
Halvt om Hald


SIDSTE PRESSEKLIP:
Søndagsgæsten: Peter Q. Rannes

SENESTE
HALDSKREVET BOG
Schmidt / Olsen (Margrethe Schmidt og Mette Egelund Olsen): Refugium
SENESTE POLAROID

Det Danske Forfatter-
og Oversættercenter

Hald Hovedgaard
Ravnsbjergvej 76
DK-8800 Viborg
86 63 84 10
mail@haldhovedgaard.dk

Topmenu

Halds højeste ønske
23-02-2011

På Hald har vi længe ønsket at indrette et unikt Tårnbibliotek.

Allerede i 2004 tegnede og udarbejdede kgl. Bygningsinspektør, arkitekt Niels Vium et enestående ”Forslag til indretning af bibliotek i Tårnet på Hald Hovedgaard”.

Når man ser indretningsforslaget (følg evt. linket nedenfor) og tænker på, at mezzanin-etagen over Riddersalen på Hald bare står ubenyttet hen kan man ikke undgå at tænke: ”sådan et bibliotek skal Hald bare have, det kan der ikke være nogen tvivl om”.

Indretningen af biblioteket i Tårnet er anslået til koste omkr. 1,7 mio. kr., så det er ikke umuligt mange penge, der skal skaffes. Men alligevel flere end Det Danske Forfatter- og Oversættercenter selv kan mønstre.

Vi har søgt flere private fonde, men endnu uden held. Og det er der måske en grund til. Vi er nemlig så småt ved at indse, at et projekt som Tårnbiblioteket på Hald for udenforstående (som private fonde jo er) nok ikke er så selvfølgeligt og indlysende, som det er for os andre, for forfatterne, som besøger Hald og for andre aktører i den litterære verden. Så måske skal det gribes an på en helt anden måde.

De tålmodige (eller dem med et bredt bredbånd) kan se indretningsforslaget her: www.haldhovedgaard.dk/taarnet/indretningsforslag.pdf

Tilbage til forsiden her.

Det Danske Forfatter- og Oversættercenter er en selvejende institution, der med støtte fra Viborg Kommune og Kulturministeriet (via Kunststyrelsen), driver Hald Hovedgaard, som en litteratur- og kulturinstitution. Som det kan læses på siderne her. tilbyder Hald Hovedgaard forfattere, oversættere m.fl. gratis arbejdshold på Hald, men Hald er også et anderledes kursuscenter og arrangør af litterære og kulturelle begivenheder.