Hald, internationalt

Billedet viser nogle amerikanske studerende, som i 1951 opholdte sig på Hald Hovedgaard, der da var internationalt studentercenter.

Hvert år tildeler Det Danske Forfatter- og Oversættercenter på Hald Hovedgaard ca. 240 legatophold til danske forfattere, oversættere eller illustratorer. Der er næppe etablerede forfattere, oversættere eller illustratorer i Danmark, som ikke kender til muligheden for at søge legatophold på Hald Hovedgaard.

Hvad der imidlertid ikke er så kendt, er at inden for det almindelige refugieprogram også er plads til nordiske forfattere.  Således skriver vi et sted på siden her: ”Nordiske forfattere, som forstår og taler ’skandinavisk’, er på lige fod med danske forfattere velkomne til at søge legatophold i Hovedbygningen på Hald”.

Og nogle nordiske forfattere tager imod tilbuddet: i løbet af 2023 blev forfattere fra Norge og Sverige således tildelt legatophold 10 gange på Hald Hovedgaard.

Men forfattere fra andre lande end de nordiske finder også vej til Hald. Der sker inden for et internationalt residency program, som vi kalder ”Among the Danes”, og som i sommeren 2024 afvikles for fjerde gang.

Inden for programmet vælges 4 udenlandske forfattere efter ansøgning til i 14 dage og på skift at bo og arbejde i Hovedbygningen på Hald Hovedgaard sammen med de 7 danskere som også er her; derfor hedder programmet ”Among the Danes”.

Læs om programmet her.

Og se The Call of Applications for årets Among the Danes her.

Post navigation