Kurser og møder på Hald Hovedgaard

Hald Hovedgaards nuværende hovedbygning, der er bygget i ca. 1789, ligger i sit eget barokke parkanlæg i unikke omgivelser ved Hald sø og Dollerup bakker.

Det gamle, atmosfærefyldte hus, der huser Det Danske Forfatter- og Oversættercenter, fungerer i faste perioder af året (se her eller nedenfor) som et anderledes kursuscenter i historiske og litterære omgivelser.

Litterære og kulturelle kursusgrupper har altid fundet vej til Hald Hovedgaard, men andre kursusgrupper, der kan bruge det, Hald tilbyder, er også meget velkomne. Hald Hovedgaard er dog ikke åbent for private selskaber, fester, bryllupper o.l.

Hald Hovedgaard kan også være med til at fylde indhold på dine kurser. Læs om det her.

Hvad enten man holder møde, dagskursus eller døgnkursus (med overnatning) på Hald Hovedgaard, kommer forplejningen fra Halds kursuskøkken, der tilbyder god, hjemmelavet mad, ofte med inspiration fra middelhavslandene (vegetarmad og allergi-venlig mad kan også laves); Hald Hovedgaards kogekone, Gitte Rannes, har i øvrigt skrevet en kogebog, Forfatternes køkken, (Hald Hovedgaard 2012), som giver et godt indtryk af den mad, der serveres på Hald – læs evt. mere om kogebogen her.

På kursuscentret Hald Hovedgaard gør vi tingene lidt på vores egen måde; almindeligvis bliver måltiderne stillet frem som buffet, hvorfra gæsterne forsyner sig, og selvafrydning i de kurve, vi – på traditionel højskole-facon – har sat frem til det samme, høre med.

På Hald Hovedgaard er det centrale arbejdsrum den lyse Foredragssal med AV-udstyr og masser af fred og ro. Og går logistikken op mht. hvor man indtager måltiderne, kan man også holde møde i den herskabelige Havestueden hyggelige Pejsestue eller den mægtige Riddersal (udenfor fyringssæsonen eller mod et pristillæg). Endelig kan mindre grupper (indtil 8 personer) også sidde i Tårnbiblioteket. Disse rum er dog uden AV-udstyr.

Alle rum kan efter nærmere aftale og i det omfang det passer ind i den øvrige logistik, bruges som grupperum, ligesom der kan findes plads til grupper rundt i huset.

Ønsker man ifm. et kursus at overnatte på Hald Hovedgaard er der adgang til 23 værelser (hvoraf mindst 5 kan rigges til som dobbeltværelser), alle af enkel standard, med bad og toilet på gangen i rimeligt omfang. Der skal ikke medbringes linned eller håndklæder ifm. kurser på Hald.

I prislisten, som ses her, angiver kun priser på vores faste koncepter, dagskursus og døgnkursus). Kontakt os for priser på andre kombinationsmuligheder.

Åbningstider

Kursuscentret på Hald Hovedgaard er desværre ikke åbent for kurser året rundt, men kun i fire (halv-)faste perioder.

Perioderne, hvor der er åbent (men ikke nødvendigvis ledigt) ses af nedenstående googlekalender: