Kapellet på Hald

“Kapellet”,der er beliggende ved vestgavlen af Hald Hovedgaard, tildeles forfattere, oversættere og illustratorer, som er berettige til legatophold på Hald Hovedgaard (se Ansøgning om legatophold).

Lejligheden er på ca. 70 m2 og har følgende rum:

  • entré
  • køkken/alrum med køleskab, spiseplads, spisebord og sofa
  • bad/toilet
  • bibliotek/arbejdsværelse m. ekstra seng
  • repos med arbejdsbord og soveværelse med 3/4-seng

Der er trådløst internetforbindelse i Kapellet, men pga. af de tykke mure, virker det ikke lige godt alle steder. Gæsten i Kapellet har også adgang til Hovedbygningens faciliteter (bl.a. printer/kopi, vaskemaskine & tørretumbler, de daglige aviser og trådløst internet).

Lejligheden er opvarmet med centralvarme og (lidt) elvarme. Der skal påregnes udgifter til halvdelen af energiforbruget.

Bor man i Kapellet uden for perioderne med refugiegæster i Hovedbygningen (se perioder), har man ikke adgang til andet selskab end gæsten i legatboligen Smedehuset og personalet på Hald Hovedgaard. Til gengæld bestemmer man selv, i hvilket omfang man har gæster i Kapellet, og bl.a. må ægtefæller (o.l.) gerne medbringes.

Vær opmærksom på at førstegangsansøgere til legatophold Hald Hovedgaard almindeligvis henvises til Hovedbygningen.

Legatophold i Kapellet søges og tildeles løbende på nær for juni, juli og de første uger af august, som søges pr. 1. april samme år. Se også her.

Ophold i legatboligen Kapellet søges via det almindelige legatansøgningsskema, der linkes til her.